Den lovpligtige ansvarsforsikring dækker også, når hunden er besøgshund?

Line Hindsgaul Alstrup, Projektleder,

Hos TrygFonden Besøgshunde får vi dagligt mange gode henvendelser og spørgsmål. For nyligt modtog vi en henvendelse fra en hundeejer, hvis forsikringsselskab havde oplyst, at den lovpligtige hundeansvarsforsikring ikke dækkede aktiviteter i regi af besøgshundeordningen. 

Da flere hundeejere kunne være i samme situation har TrygFonden Besøgshunde kontaktet 15 forsikringsselskaber for at afdække, hvorvidt den almindelige, lovpligtige ansvarsforsikring er dækkende, når hunden er afsted som besøgshund. Den generelle udmelding er: Ja, den lovpligtige ansvarsforsikring dækker – hvilket også endte med at være svaret i ovennævnte ejers tilfælde. 

Har man spørgsmål omkring egne forsikringsforhold, opfordrer vi dog altid til, at man kontakter sit eget forsikringsselskab, da forsikrings- og dækningsforhold er et privat anliggende. Hvis der skulle opstå spørgsmål eller uklarheder, som har en mere generel karakter, vil vi selvfølgelig meget gerne være behjælpelige, så vi kan bidrage til at sikre de bedst mulige rammer for alle hundeejere.

Ovenstående viser, at én enkelt henvendelse ikke udelukkende er til gavn for den enkelte hundeejer, men hele besøgshundeordningen. Skriv endelig til os, hvis du er i tvivl om noget, så vi hele tiden kan udvikle og forbedre de rammer og vilkår, som er afgørende for jeres indsats.