Hundebesøg på en ny måde

Besøgshunde har en gavnlig effekt for ældre og udsatte beboere. Heldigvis kan hundebesøg, Corona-restriktioner og værnemidler godt forenes til en god oplevelse for alle parter.

På institutioner i hele landet kommer TrygFondens besøgshundeteams på besøg med påkrævede værnemidler og ekstra fokus på hygiejne, så der passes godt på både beboere, personale og selvfølgelig de frivillige. Vi har indsamlet en liste over gode idéer, hvori I kan hente inspiration, så jeres beboere fortsat kan få besøgshundebesøg.

TrygFonden følger myndighedernes eventuelle retningslinjer, og det er vigtigt, at hundebesøg altid sker under hensyntagen til besøgsstedets retningslinjer for besøgende. TrygFonden har uddelt værnemidler og håndsprit til besøgshundeejerne, og selvfølgelig bæres de nødvendige værnemidler under alle besøg.

Besøg på en ny måde

Her kan du få et par forslag til, hvordan besøgene kan tilrettelægges på en ny måde i en anderledes tid.

  • Besøg på udendørsarealer
    Flere af besøgshundeejerne fortæller, at de bliver budt velkommen i de mange udendørs faciliteter, som er taget yderligere i brug i denne tid. Det kunne være en overdækket gårdhave, atrium, orangeri eller lignende.
  • Gåtur

    Mange besøgshundeejere melder tilbage, at deres besøg i dagligstuen er erstattet af gåture i det fri. Det begrænser ofte antallet af beboere pr besøg, men i stedet giver det frisk luft til både to- og firbenede.

    Nogle besøgssteder har endda lavet et bookingsystem, hvor beboerne kan bookes ind på en eller to ugentlige gåture med besøgshundeteamet. Måske kan man i denne tid kontakte flere teams, der kan komme forbi?

  • Ind ad egen indgang
    Har jeres beboere indgang direkte fra en terrasse eller lignende til egen stue, kan besøgshundeteamet måske komme igennem der. På den måde har teamet kun kontakt til den enkelte beboer (ad gangen), og man behøver ikke komme langt ind i stuen.
  • Dagligstuer med direkte indgang udefra
    Flere besøgshundeteams går nu ind af en havedør og sætter sig på en stol lige inden for døren i dagligstuen eller en foyer. Beboerne sidder i en stor bue med to meters afstand, og så går hunden rundt fra den ene til den anden og bliver kælet for/snakket med. Ved gruppebesøg begrænses antallet af beboere dog til maksimum fem. Personalet sørger for afspritning. 
  • Vinkesten – hej på afstand
    Har I en stor sten eller et sted, som flere beboere kan se ud på fra deres vinduer? Så kan besøgsteamet måske indlægge dette sted på deres gåtur. Og besøgshunden kan komme lidt op, så beboerne kan se den og ”vinke” til den. Måske kan der gives lidt godbidder ud af et vindue eller en terrassedør.
  • Den ekstra pårørende
    Nogle steder melder besøgshundeejerne tilbage, at de besøger ældre, som ikke har så mange pårørende. På den måde bliver besøgshundeteamet som en pårørende, der kommer fast og skriver sig ind på plejehjemmet ved hvert besøg.

Har du en god idé fra dit besøg?

Vi er meget optaget af at finde flere løsninger og hører gerne dine erfaringer.