Hvem tager imod?

En dedikeret kontaktperson, en besøgshundekoordinator, er vigtig for at gøre hundebesøgene til en rigtig succes

Galina Plesner

Hos TrygFonden Besøgshunde gør vi os umage med at støtte op omkring alle aspekter af arbejdet med besøgshundene, så besøgene bliver en god oplevelse for alle parter, både hund, ejer, beboer og institution. Til dette hører selvfølgelig grundig udvælgelse af hundene samt detaljeret information til og sparring med hundeejerne, både før, under og efter sessionerne. Men det er bestemt heller ikke ligegyldigt, hvem der tager imod vores besøgshunde, når de kommer på besøg sammen med deres ejere. Derfor skal den enkelte plejebolig godkendes af os, inden de kan modtage besøg fra TrygFondens besøgshunde. 

Lige nu er der over 600 ældrehjem og andre plejeboliger tilknyttet TrygFonden Besøgshunde. Og på hver af dem sidder der en besøgshundekoordinator, som vi har talt med og forsøgt at forberede bedst muligt til arbejdet med deres besøgshunde. For de gør et meget vigtigt stykke arbejde omkring besøgshundene.

En af disse dygtige besøgshundekoordinatorer er Rukyie Balle, der arbejder på Dybenskjærhave Plejecenter i Hvidovre. Rukyie har virkelig forstået at udnytte besøgshundeekvipagernes potentiale til fulde. Og her menes hele ekvipagen, for Rukyie matcher ikke kun hund og beboer. Hun har forstået ejerens vigtige rolle, og matcher også ejere og beboere. Og hun arbejder aktivt med hundebesøgene, så de støtter op omkring ”de levede liv” på bedste vis. Og så går det hele op i en højere enhed.

Se filmen her og bliv inspireret af Rukyie, hendes tanker om livet på et ældrehjem og det fine arbejde hun gør med besøgshundene.