Typer af besøg

Der er flere måder, en TrygFonden Besøgshund og dens ejer kan komme på besøg.

Spot image

Hunden som træningsmotivation

Nogle besøgshunde bruges til fysisk aktivering af beboerne. Hundeekvipagen kan fx tage beboere med ud på en gåtur. De ældre får bevæget sig, og det er underholdende at se hunden på tur. Hunden er også god motivation for øvrig træning. Svære bevægelser kan gøres meningsfulde, hvis man fx kan kaste bold med en hund.

Spot image

En-til-en besøg

En besøgshund og ejer besøger en beboer i egen bolig. Nogle beboere kan ikke komme i dagligstuen til andre typer af besøg. Andre har særlig stor glæde af den nære kontakt, de får til hunden på denne måde. Rolige hunde er gode til denne slags besøg, og særligt kan små hunde være gode til at sidde på skødet eller i sengen. Ofte opbygges der et forhold eller venskab mellem beboeren og hundeejeren.
Spot image

Gruppebesøg

Hund og ejer kommer på besøg til fx eftermiddagshygge med beboerne. Hunden vil typisk løbe frit omkring og få godbidder hist og her, mens hundeejeren sidder med ved bordet eller måske går lidt rundt blandt beboerne for at formidle kontakt til hunden. Måske kan hunden et par kommandoer, som beboerne kan lære at udføre med den. Besøget er frit, og graden af kontakt med hunden varierer.