Inden din hund kan blive optaget i TrygFonden Besøgshunde, skal den godkendes til en af vores sessioner.

På vores sessioner skal hunden gennem en sundhedsundersøgelse og en adfærdstest for at sikre, at den vil blive en god og glad besøgshund. Vi tager desuden en snak med dig, hvor vi afstemmer forventninger til hinanden.

På sessionen kigger vi på, hvordan du og din hund fungerer sammen – ikke kun under øvelserne – men i al den tid, I er til sessionen. Der vil være mange andre hunde og mennesker til stede, og din hund skal have overskud og adlyde dig. Det er i orden, at den lige skal finde sig til rette og se situationen an, men hvis vi vurderer, at den ikke kan testes, forbeholder vi os ret til at afvise den. Hvis hunden på noget tidspunkt knurrer eller snapper, vil den ligeledes blive afvist med det samme.

Du får ikke besked på sessionsdagen, om I er godkendt til besøg. Det skyldes, at vi har brug for en gennemgang af de tre elementer i sessionen, inden vi kan komme frem til en endelig vurdering. Du får dog besked på mail inden for en uge efter jeres sessionsdeltagelse. Bliver I godkendt, fremsender vi uniform og andet opstartsmateriale. Bliver din hund afvist, er det et nej tak til hunden som besøgshund - for hundens skyld. Nogle gange er hunden bare for ung, og ejeren opfordres til at komme igen. Andre gange vurderer vi, at arbejdet som besøgshund ikke vil bringe hunden nogen glæde, og så mener vi, den skal have lov at være fri.

Sessionen består af tre trin:

Den fysiske undersøgelse

Vi undersøger din hunds fysik for at sikre os, at den er helt rask og smertefri. Nogle hunde går rundt med skjulte tilstande, som man som ejer naturligt kompenserer for, så smerte undgås i hverdagen. Når man er på besøg kan man dog ikke regne med, at der vil blive taget særligt hensyn, og så kan det blive ubehageligt for hunden. Derfor skal alle hunde igennem en grundig dyrlægeundersøgelse, så vi kan sikre os, at de ikke har lidelser, som er eller kan blive problematiske.

Klik på billedet herunder, og se en video om, hvad vi kigger efter til den fysiske undersøgelse.

Video poster
Spot image

Adfærdsundersøgelsen

Vi undersøger din hunds temperament og åbenhed overfor fremmede. Vi vurderer også lydighedsgrad og samspillet med dig som ejer. Din hund skal vise, at den reagerer sundt og forudsigeligt på de ting, som den formodes at kunne møde i en besøgssituation.

Vi kigger særligt efter, om hunden viser tegn på, at den er uforholdsmæssigt stresset af situationen. Det er helt i orden, at den skal finde ud af, hvad der sker omkring den og forholde sig til en masse nye lyde og lugte. Men den skal helst falde hurtigt til ro og være afslappet, kontaktsøgende og opmærksom på os og dig. Hvis vi ikke kan få kontakt til den uden godbidder, hvis den viser tydelige tegn på utryghed, eller hvis du slet ikke kan få den til at svare på dine kommandoer, så er det en indikation på, at den ikke vil blive en glad besøgshund.

Læs mere om lydighedsdøvelsen her.

Spot image

Samtale med dig som ejer

Sidst, men ikke mindst, har vi en samtale med dig som hundeejer, hvor vi taler om din opgave i arbejdet som besøgshundeekvipage. På den måde kan vi afstemme forventninger til forløbet og sikre, at oplevelsen bliver god og engagementet langvarigt.