Hundeejer - Er I klar?

Inden du og din hund kan blive en del af TrygFonden Besøgshunde, skal I godkendes på en af vores sessioner. For at blive optaget skal din hund være sund og lydig, og I skal leve op til vores retningslinjer. Læs mere og tilmeld jer nedenfor.

Er I klar til at komme til session?

Tag quizzen, og se om du har styr på, hvad det kræver for dig og din hund at blive en del af TrygFonden Besøgshunde.

 • dog
 • Er der aldersgrænser for dig og din hund?

 • Må din hund få råt kød, hvis den skal være besøgshund?

 • Skal din hund være vaccineret for at blive besøgshund?

 • Hvor lydig skal din hund være for at blive besøgshund?

 • Skal din hund være rask og helt fri for skavanker?

 • Har du tid og lyst til at glæde mennesker, der har det svært?

 • 0 Korrekt!

  dog
Spot image

Din hund skal være sund, lydig og have overskud

På vores sessioner skal hunden gennem en sundheds- og en adfærdsundersøgelse for at sikre, at den vil blive en god og glad besøgshund. Vi tager også en snak med dig, hvor vi afstemmer forventninger.

Spot image

Vi har nogle retningslinjer, I skal følge

Vi vil meget gerne sikre os, at vores samarbejde bliver langvarigt og fyldt med gode oplevelser. Derfor har vi konkrete retningslinjer om bl.a. løbende vaccinationer og dyrlægebesøg - men også nogle forventninger til dit engagement som besøgshundeejer.

Spot image

Besøg på et plejecenter

Der kan være problemstillinger og udfordringer på et besøgssted, som er gode at kende til, inden du støder på dem. Fx er størstedelen af beboerne på et plejecenter ramt af demens, og det kan være svært at se andre mennesker være udfordret at handicap og sygdom.

Tilmeld jer TrygFonden Besøgshunde

For at blive optaget i TrygFonden Besøgshunde skal I udfylde en ansøgning og herefter godkendes på en af vores sessioner.

Få svar på dine spørgsmål


Her har vi samlet tre af de oftest stillede spørgsmål om TrygFonden Besøgshunde. Har du et spørgsmål, du ikke kan finde svar på? Besøg vores komplette spørgsmål-svar-liste nedenfor.

 • Kan min hund blive besøgshund?

  Alle hunde kan i princippet blive besøgshunde, når de er fyldt ét år - på nær hunde der tilhører, eller er blandinger af, de forbudte racer i Danmark.

  Det er dog vigtigt at overveje, om det at være besøgshund passer til lige netop din hund. Et besøg kan være sjovt og givende, men også udfordrende og hårdt. Derfor er det vigtigt, at din hund bl.a. er velsocialiseret, forudsigelig og lydig. Sammen med hundens helbred er det nogle af de ting, vi undersøger på vores sessioner. 

  Læs mere om, hvad der foregår på vores sessioner.

 • Hvor gammel skal min hund være for at blive besøgshund?

  Minimumsalderes for hunde i TrygFonden Besøgshundekorps er ét år. Det skyldes flere ting:

  • Hvalpe og unghunde har tendens til at være mere uforudsigelige, pjattede og legesyge og kan have svært ved at holde sig fra voldsom leg med napperi og hop.
  • Hvalpe er ikke færdige med deres socialisering og skal stadig lære at begå sig hensigtsmæssigt i omgivelserne. De har endnu ikke modtaget tilstrækkelig træning til at sikre lydighed og god opførsel.
  • Det er godt at stimulere dem, men en besøgssituation er et tilbud til den ældre, ikke en del af en socialiseringsproces for en hvalp. 
  • Mangelfuld eller ufærdig socialisering gør at hvalpe er mere skrøbelige – den kan blive bange og udvikle uhensigtsmæssig frygt, som kan være svær at komme af med igen, hvis de udsættes for en ubehagelig situation.
  • Først efter pubertet og kønsmodning kan man regne med hundens adfærd og temperament.
 • Hvordan bliver min hund og jeg optaget?

  For at blive optaget i TrygFonden Besøgshunde, skal du og din hund godkendes til én af vores sessioner, der afholdes rundt omkring i landet. 

  Inden du sender os en ansøgning om at blive tilmeldt en session, opfordrer vi dig til at læse vores information om arbejdet og se vores film om ordningen.

  Hvis du stadig mener din hund er egnet, og du er interesseret i at blive en del af TrygFonden Besøgshunde, skal du oprette en profil. Fra profilen vil du kunne finde oplysninger og melde jer til at deltage i vores sessioner, der afholdes rundt omkring i landet.

  Selvom du måske allerede tager på besøg med din hund, eller du har den med på arbejde, skal du stadigvæk godkendes til én af vores sessioner for at blive en del af TrygFonden Besøgshunde. Det gør vi for at sikre, at alle vi sender ud, vil gøre et godt stykke arbejde på institutionen uden at hverken hund, beboere eller plejepersonale lider overlast.

Flere spørgsmål og svar

Vi har samlet en liste med en række gode spørgsmål om TrygFonden Besøgshunde.