Er du klar til at dele din hundeglæde?

Hver dag gør TrygFondens besøgshunde og deres ejere en kæmpe forskel for sårbare mennesker på besøgssteder over hele landet.
Læs om vores retningslinjer

Er du klar til at være besøgshundeejer?

Tag quizzen, og se om du har styr på, hvad det kræver at være besøgshundeejer.

  • Quiz
  • 1 AF 7

    Har du tid og lyst til at glæde mennesker, der har det svært?

    Hund og dame på sofa

    Det lyder godt!

    Det lyder som om, at du og din hund kunne blive et engageret besøgshundeteam - dejligt! Lysten til at gøre en forskel for andre er essensen i TrygFondens besøgshundeordning, og så er det selvfølgelig også vigtigt, at tiden og overskuddet er der til det. De fleste besøgshundeteams tager på besøg 2-4 gange om måneden, så det er regelmæssigt og ikke for sjældent.

    Du skal gerne selv have lyst til jævnlige besøg.

    Som hundeejer er du en lige så stor del af besøgshundeteamet som din hund, og derfor er det vigtigt, at du også kan se dig selv i den rolle og finder værdi i den. Overvej gerne, hvor meget tid og lyst du har til at komme besøg, inden du tilmelder jer. Besøg skal jo helst ikke føles som en sur pligt i en måske travl hverdag. De fleste besøgshundeteams tager på besøg 2-4 gange om måneden, så det er regelmæssigt og ikke for sjældent.
  • 2 AF 7

    Hvad er din rolle som besøgshundeejer?

    Dame i kørestol

    Præcis!

    Som hundeejer er du en lige så stor del af besøgshundeteamet som din hund, og din rolle er lige så vigtig. Når du og din hund er på besøg, har du en aktiv rolle i mødet med beboerne – I er et team, dvs. at din hund er besøgshund, mens du er besøgsven.

    Både du og din hund har en aktiv rolle.

    Altså er din hund besøgshund, mens du er besøgsven. Du har til opgave både at holde styr på og passe på din hund og også vise interesse og forståelse for dem, I besøger. En af dine opgaver er også at holde øje med, hvornår din hund eller beboerne bliver trætte, og det er tid at sige tak for i dag. Det kan være meget forskelligt fra gang til gang.
  • 3 AF 7

    Hvordan arrangeres besøgene efter godkendelse?

    Gruppebesøg

    Helt rigtigt!

    Profilerne på besøgshunde.dk er et centralt redskab, når et besøgshundeteam og et besøgssted skal finde hinanden og fastlægge aftaler. Begge parter udfylder relevante oplysninger om sig selv, så man kan få et indtryk af hinanden. Kontakten og initiativet til hundebesøg kan altså gå begge veje. TrygFondens besøgshundesekretariat hjælper også gerne med at få dialogen i gang.

    Det første besøg kræver lidt forberedelse hjemmefra.

    Som besøgshundeejer har du en profil på besøgshunde.dk, hvor du kan finde og læse om ledige besøgssteder i dit område, ligesom besøgsstedernes kontaktpersoner kan se din profil. Gennem profilerne kan man derfor nemt finde et match, som begge parter kan se sig selv i, og fastlægge aftaler om besøg. Kontakten og initiativet til hundebesøg kan altså gå begge veje. TrygFondens besøgshundesekretariat hjælper også gerne med at få dialogen i gang, men fastlæggelse af aftaler fungerer oftest bedst uden TrygFonden som mellemled.
  • 4 AF 7

    Hvad er det første, der skal ske, når du har fået kontakt til et besøgssted?

    Institution Bakkegården

    Lige præcis!

    Besøgshundekoordinatoren vil være bindeleddet mellem jer og de beboere, I skal besøge. Det er besøgshundekoordinatoren, som planlægger besøg sammen med dig, og som tager imod dig og din hund, når I ankommer – og som du kan gå til med spørgsmål om stedet. Derfor skal der først etableres et godt samarbejde.

    Det er dejligt, du gerne vil dele din hundeglæde.

    Der er dog en vigtig person, du skal mødes med som det første – nemlig besøgshundekoordinatoren. Det er besøgshundekoordinatoren, som planlægger besøg sammen med dig, og som tager imod dig og din hund, når I ankommer – og som du kan gå til med spørgsmål om stedet. Derfor skal der først arrangeres et møde og etableres et godt samarbejde, inden du og din hund tager på officielt besøg. Oftest er det igennem gentagne besøg, at du og din hund kan skabe nærvær og en god relation til beboerne. Derfor er et besøgshundeteam som udgangspunkt kun tilknyttet ét besøgssted ad gangen.
  • 5 AF 7

    Hvad skal du gøre, hvis du oplever en svær situation, når du er på besøg?

    Hund under stol

    Du kan altid få hjælp.

    Besøgshundekoordinatorerne kender beboerne og har ofte mange års erfaring, så de vil tit kunne hjælpe dig med, hvordan du kan håndtere samværet og kommunikationen med beboerne. TrygFondens besøgshundesekretariat er også altid klar til at hjælpe dig.

    Du kan altid få hjælp.

    Hvis du befinder dig i en svær situation, så kan du altid tage fat i besøgshundekoordinatorerne. De kender beboerne og har oftest mange års erfaring, så de vil tit kunne hjælpe dig med, hvordan du kan håndtere situationen. TrygFondens besøgshundesekretariat er også altid klar til at hjælpe dig. Du kan altid vælge at trække dig – men ofte kan det hjælpe at snakke med nogen om det.
  • 6 AF 7

    Hvad skal du gøre, når du ankommer med din hund til et aftalt besøg?

    Alf giver pote

    Helt rigtigt!

    Det er rart for personalet at vide, at I er kommet, og så kan de også gøre dig opmærksom på, hvis der er noget, du skal vide i forhold til beboerne. Måske er der nogle særlige forhold på dagen, som gør at nogle beboere reagerer anderledes, end de plejer.

    Tjek altid ind med personalet først.

    Du har en lige så aktiv rolle, som din hund, når I er på besøg. En af dine opgaver er at sørge for at tjekke ind med personalet og lade dem vide, at I er ankommet, inden i hilser på beboerne. Det kan også være, at der er særlige forhold på dagen, som de kan fortælle om, og som kan forklare, hvorfor en beboer måske reagerer anderledes end normalt.
  • 7 AF 7

    Hvad skal du lave med din hund, når I er på besøg?

    Golden retrievers

    Præcis!

    Forskellige beboere kan have forskellige ønsker. Nogle får glæde af at snakke og kæle med din hund. Andre vil bare gerne se på den. Andre igen vil bare tale om den. Nogle kan have svært ved at tage kontakt. Hvis du er opmærksom på de enkelte beboeres reaktioner, og hvad de giver udtryk for, så kan du og din hund give alle en god og hyggelig oplevelse.

    Husk at være opmærksom på dem, I besøger.

    Det er først og fremmest vigtigt at få en fornemmelse for, hvem du besøger, og hvad de ønsker og kan rumme. Nogle får glæde af at snakke og kæle med din hund. Andre vil bare gerne se på den. Nogle kan have svært ved at tage kontakt og kan bruge lidt hjælp. For andre igen kan samtalen med dig være endnu vigtigere end mødet med din hund. Hvis du er opmærksom på de enkelte beboeres reaktioner, og hvad de giver udtryk for, så kan du og din hund give alle en god og hyggelig oplevelse.
  • 0 ud af 7 rigtige

    dog
Spot image

Din hund skal være sund, lydig og have overskud

På vores sessioner skal hunden gennem en sundheds- og en adfærdsundersøgelse for at sikre, at den vil blive en god og glad besøgshund. Vi tager også en snak med dig, hvor vi afstemmer forventninger.

Spot image

Vi har nogle retningslinjer, I skal følge

Vi vil meget gerne sikre os, at vores samarbejde bliver langvarigt og fyldt med gode oplevelser. Derfor har vi konkrete retningslinjer om bl.a. løbende vaccinationer og dyrlægebesøg - men også nogle forventninger til dit engagement som besøgshundeejer.

Spot image

Besøg på et plejecenter

Der kan være problemstillinger og udfordringer på et besøgssted, som er gode at kende til, inden du støder på dem. Fx er størstedelen af beboerne på et plejecenter ramt af demens, og det kan være svært at se andre mennesker være udfordret af handicap og sygdom.

Spot image

Træn din hund som besøgshund

Hvilke egenskaber skal en TrygFonden Besøgshund have? Og hvordan fokuserer du på dem i din dagligdag og træning med hunden?

Tilmeld jer TrygFonden Besøgshunde

For at blive optaget i TrygFonden Besøgshunde skal I udfylde en ansøgning og herefter godkendes på en af vores sessioner.

Få mere viden om TrygFonden Besøgshunde