At "sitte" er en af de første kommandoer, de fleste hunde lærer - og det er der en grund til. Den skaber ro og viser, at du har kontrol over din hund.

Kommandoen ”sit” er praktisk, fordi den tillader dig at få ro på din hund og samtidig bevæge dig væk fra den. Derudover er det også væsentligt at vise omgivelserne, at du og din hund har et godt samarbejde – og at du har en vis kontrol over den i diverse situationer. Det viser respekt overfor og skaber tryghed hos de mennesker, der måske ikke ønsker kontakt til din hund.

I din hverdag kan kommandoen bruges i situationer, hvor du fx ønsker at tage imod gæster, uden at din hund fylder for meget i hilseceremonien, eller hvor du ønsker at gå frem og hilse på et menneske, du møder på gaden, uden hundens indblanding. Som besøgshundeteam på et plejecenter findes der mange situationer, hvor det giver god mening at kunne bede hunden om at sætte sig og være afventende, fx hvis du vil stikke hovedet ind til en borger for at se, om det er passende med et besøg, når du skal hjem fra besøg, lige skal forbi køkkenet med din kaffekop, eller når du vil et smut forbi personalerummet og sige tak for i dag.

I nedenstående materiale får du hjælp til at opbygge og træne øvelsen ”sit”. Du kan med fordel læse delmålene igennem i dokumentet først. Derpå genlæser du det enkelte delmål og ser så den tilsvarende del af videoen.

Download guide

Vi har lavet en guide til, hvordan du træner din hund i at "sitte".