Gode historier

Besøgshunde kan røre mennesker, der kan være svære at nå. Læs nogle af de gode historier, som vores besøgshundeejere har delt med os.

Spot image

Susan og Woody

Den skønne brune labrador, Woody, var få dage efter sin optagelse på besøg med sin ejer, Susan. Her mødte de en beboer, som hverken har mimik eller sprog, men smil og nik kom alligevel frem, da Woody kom forbi – til stor glæde for beboerens kone og personalet. Om aftenen modtog Susan en sms fra en af de ansatte på plejehjemmet:

”Hej Susan. Jeg vil bare fortælle, I har gjort en forskel i dag. Hans kone er så glad - hun har aldrig i 6 år set ham så klar og bevidst. Hun takker så meget. Skal lige siges at han var så træt efter jeres besøg. Dejligt

Vi ses”

Spot image

Kirstine og Mars

Når Kirstine Vontilius og Mars – en Shih tzu på to år - besøger Munkehatten i Odense, er det bl.a. for at hilse på Toke. Toke er svært spastisk og kan ikke styre sine bevægelser, men når Kirstine sætter sig ved siden af Toke med Mars på skødet og stille fører hans hånd henover Mars’ bløde pels, slapper Toke af.

Toke er dog ikke den eneste, som holder øje med Kirstine og Mars på deres besøg. Volkan står ofte på afstand og observerer. Han er ikke så tryg ved hunde og på grund af dårligt syn, har han svært ved at se Mars, når han løber omkring på gulvet. Alligevel kan han ikke holde sig væk.

Da Volkan så Toke finde ro ved at nusse med Mars, gik han pludselig over til Kirstine og kyssede hende på skulderen.

”Sygeplejersken blev helt rørt. Det er en virkelig stor tilkendegivelse. Han kunne se, at Mars og jeg gjorde noget godt for en af hans venner,” fortæller Kirstine.

Spot image

Connie og Røskva

På Lindhøj Plejecenter i Munkebo kan man høre ”Jeg ved en lærkerede” blive nynnet fra en af plejeboligerne. Sangen kommer fra en kvinde med demens. Men når Connie Wiersch og Røskva, en fem år gammel Volpino Italiano, kommer på besøg, sker der noget.

”Hun sidder og nynner sin sang, men så snart hun ser Røskva komme gående, skifter hun til ”Se den lille kattekilling". Røskva kan med lidt god vilje godt minde om en kat,” siger Connie.

Normalt sidder kvinden altid med en plyshund i favnen, som hun ikke vil lægge fra sig. Undtagen når Røskva kommer.

”Når hun får Røskva op på skødet lægger hun plyshunden fra sig og bliver helt stille. Så sidder hun og nusser Røskva og retter lidt på hendes tørklæde. Det er fantastisk at se, og personalet blev meget rørt første gang, det skete,” fortæller Connie.

Spot image

Carsten og Tino

Når Carsten Ellekjær giver Tino det orange besøgshunde-tørklæde om halsen, er det bl.a. for at besøge de ældre på Kærgården i Otterup. Her er Tino – der er en seks år gammel Labrador retriever - meget eftertragtet, når han tøffer rundt mellem beboerne og uddeler nysgerrige snus og kærlige slik. 

Faktisk er Tino så populær, at bladet ”Retrieveren” valgte at skrive en lang artikel om Carsten og Tinos fine arbejde som ejer og besøgshund.

Da artiklen var publiceret, kørte Carsten og Tino ud for at overraske beboerne. 

”De sad og spiste pølser og holdt "markedsdag", da vi kom, men da de så Tino, glemte de alt om maden. De var meget glade for at se artiklen. Det var jo deres egen hund, der var i bladet, som flere af dem sagde,” fortæller Carsten.