Rasmus besøger Seniorgården

24. oktober 2016

Galina Plesner, Projektleder og adfærdsbiolog

Kategori: Demens, Nyheder

Jeg fik denne fine beretning tilsendt fra Vivi Heindorff Nielsen for nylig. Vivi er kontaktperson på Seniorgården i Tarm, og de får besøg af Karsten og hans Golden retriever, Rasmus. 

Vivi fortæller:
"Som personale i daghjemmet ser vi tydeligt, hvor vigtigt det er, at vi får besøg - der dannes relationer mellem hund og menneske, mange vil røre og nusse med Rasmus. Der spørges ofte ind til, hvad den vejer, og hvor gammel den er. Hvis en borger er lidt trist, vender humøret. Rasmus får da også et par godbidder, sammen med en kommentar : ”Du er godt forkælet, men du er godt opdraget, for du er så stille og rolig”

Rasmus har fødselsdag i august og selvfølgelig fejrer vi det med en pakke godbidder, og det glæder Rasmus`s  ejer.

Mange borgere kommer fra hjem, hvor de har haft hund, og snakken kommer i gang, om dengang de selv havde hund, hvilken race, farve, vægt, vagthund, lille tæppetisser, tyk som tynd. Vi ser tydeligt, at der kommer lys i deres øjne, de lever sig tilbage og mindes - det giver stjernestunder.

Vi som personale er meget taknemlige for, at vi har Rasmus og Karsten- Det giver også os gode stunder, når vi kan se den glæde, der fylder i daghjemmet, når vi får besøg.

Hunden er menneskets bedste ven."

Karsten fortæller: 
"Vi kommer ca. kl. 9.15 til Seniorgården. Når vi kommer ind ad døren, bliver der stille et kort øjeblik, hvor der så bliver sagt, at nu kommer Rasmus. Mange husker navnet på Rasmus, men ikke at jeg hedder Karsten. Et bevis på at hunden betyder noget for dem. Rasmus går stille rundt til alle brugere og får en masser opmærksomhed, vi er der ca. en time. Vi bliver altid godt modtaget, og altid budt på en kop kaffe. Vi har nydt hvert sekund, vi har været på Seniorgården, og håber på mange flere gode timer. Vi siger også tak til personalet for deres positive indstilling til vores besøg, og vi bliver altid godt behandlet. Hverken Rasmus eller jeg ville være besøgene foruden."