Minisymposium om dyre-assisteret terapi

17. april 2015

Galina Plesner, Projektleder og adfærdsbiolog

Kategori: Forskning, Sundhed, Terapidyr, Nyheder

OBS! Minisymposiet er fuldt booket, og det er ikke længere muligt at tilmelde sig.

Stadigt flere får øjnene op for, at dyr kan gøre en forskel for menneskers hverdag. I TrygFonden Besøgshunde har vi i flere år sendt besøgshunde til landets plejecentre til stor glæde for ældre. Vi sætter nu fokus på dyr som egentligt terapeutisk redskab med et minisymposium, hvor nationale og internationale eksperter vil fortælle om deres arbejde med dyr som et værdifuldt redskab i behandlingen af mennesker. Kom og hør spændende oplæg om hunde i arbejdet med patienter med post-traumatisk stress syndrom (PTSD), om dyrs indflydelse på børn og unge med psykiske udfordringer og om heste, der spiller en betydelig rolle i arbejdet med psykiske patienter. Nærmere program følger her på siden. 

Vi har været heldige at få nogle af verdens førende på området til Danmark. Det foreløbige program ser således ud:

  • Galina K.W. Plesner, Projektleder og adfærdsbiolog, TrygFonden Besøgshunde: Velkomst
  • Gitte Nordahl, Professionel rideterapeut og indehaver af Team Nordahl, Hedensted: Rideterapi til en patient med Aspergers syndrom og depression
  • Stine Winther Sebelin, Ergoterapeut, Kognitiv klinik, Regionshospitalet Hammel Neurocenter: Terapihunden Gaia i et neurohabiliteringsforløb
  • Prof. Rebecca Johnson, PhD, RN, FAAN, FNAP, Professor & Director Research Center for Human Animal Interaction, College of Veterinary Medicine, University of Missouri, USA: Pairing U.S. military veterans with dogs and horses: effects on physical activity levels and Post Traumatic Stress Disorder
  • Dr. Andrea M. Beetz, PD Dipl.-Psych., Dr. phil., Dr. phil. habil., Klin. Hypnose und Hypnotherapie (DGH), Psychotherapie (HPG), Germany: How and why animal-assisted interventions work in the frame of psychotherapy 
  • Michael E. Kaufmann, Director Farm and Wildlife Center/Green Chimneys Institute, Brewster, USA: How Integrated Animal and Nature Based Activities Can Enhance Social Learning and Personal Transformation in a Residential Treatment Setting


Minisymposiet henvender sig primært til fagpersoner, fx ergo- og fysioterapeuter, psykologer, psykiatere, psykoterapeuter, specialpædagoger og lærere. Men alle interesserede er velkomne!  

OBS! Dele af symposiet vil foregå på engelsk, da nogle foredragsholdere er engelsksprogede. 


Tid
Torsdag d. 28. maj kl. 9.30-11.30  

Sted
Festauditoriet A1-01.01 på Københavns Universitet, Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet (tidl Landbohøjskolen), Bülowsvej 17, 1870 Frederiksberg

Pris og tilmelding
Deltagelse er gratis, men tilmelding er nødvendig, da der er et begrænset antal pladser i salen. Tilmelding skal ske pr. mail til Anne Sophie Scavenius på asc@mannov.dk


IAHAIO symposium
Minisymposiet finder sted som optakt til det store internationale IAHAIO symposium, hvor praktikere og forskere fra hele verden skal dele erfaringer, diskutere retningslinjer og forsøge at finde et fælles fodslag og dermed sikre høj kvalitet i dette arbejde, til gavn for både mennesker og dyr.