Typer af besøg

Der er flere måder, en hundeekvipage kan komme på besøg på

Gruppebesøg

En besøgshund og dens ejer kommer på besøg til fx eftermiddagshygge med beboerne. Hunden vil typisk løbe frit omkring og få godbidder hist og her, mens hundeejeren sidder med ved bordet eller måske går lidt rundt blandt beboerne for at formidle kontakt til hunden. Måske kan hunden et par kommandoer eller tricks, som beboerne kan lære at udføre med den. Måske vælger den at lægge sig under bordet et stykke tid. Besøget er frit, og graden af kontakt med hunden varierer. 

En-til-en besøg

En besøgshund og dens ejer besøger en beboer i egen bolig. Nogle beboere har måske ikke mulighed for at komme i dagligstuen til andre typer af besøg. Og nogle beboere har særlig stor glæde af og behov for den mere nære kontakt, de får til hunden på denne måde. Fokus vil i langt højere grad være på hunden, som samtaleemne eller som kilde til nærhed. Rolige hunde er gode til denne slags besøg, og særligt kan små hunde være gode til at sidde på skødet eller ligge på sengen ved siden af beboeren. Ofte opbygges der også et godt forhold eller venskab mellem beboeren og hundeejeren. 

Hunden som motivation for træning

Nogle besøgshunde bliver mest brugt som direkte fysisk aktivering af beboerne. Der kan være tale om, at hundeekvipagen tager en eller flere beboere med ud på en gåtur, eventuelt med personalet. Det er en god motivation for at komme ud, og det er god underholdning at få lov at se hunden på tur.

Hundene er også gode som motivation for øvrig træning, både grovmotorisk og finmotorisk. Svære bevægelser kan gøres meningsfulde, hvis man for eksempel kan kaste bold med en hund, bukke sig efter noget, den har hentet, strigle den eller give den små stykker godbid, der er svære at få fat i.