Hundeekvipage - er I klar?

Det stiller krav til både hund og ejer at være besøgsvenner. Læs mere om arbejdet her og hør vores dyrlæge fortælle om nogle af de ting, som du skal være opmærksom på.

Se listerne nedenfor og læs mere på siden her. Se også de små film, som du finder til her til højre, samt på siden Film om ordningen og Gode historier. Og se siden Ofte stillede spørgsmål.

Som besøgshundeejer hos TrygFonden får du:
 • Uniform til dig og din hund
 • Adgang til et stort netværk af plejeboliger, der er godkendt til besøg
 • Et stort netværk af andre besøgshundeejere
 • Adgang til et voksende vidensforum
 • Invitation til vores årlige ERFA-møde
 • Altid hurtigt svar, hjælp og venlig sparring fra TrygFondens medarbejdere

En TrygFonden besøgshund skal være:
 • sund og rask
 • mindst ét år gammel
 • lydig
 • glad for kontakt til fremmede mennesker
 • rolig og robust over for fremmede lyde, lugte og andre indtryk

Som besøgshundeejer gennem TrygFonden siger du ja til at:
 • stræbe efter at besøge med din hund 2-4 gange om måneden
 • være tilgængelig via e-mail og telefon
 • holde jeres profil på vores hjemmeside opdateret
 • sikre, at din hund ikke får nogen form for råt kød eller rå kødben
 • sikre, at din hund årligt vaccineres og undersøges af en dyrlæge 
 • indsende sundheds- og adfærdsevalueringer årligt
 • have en ren straffeattest og være over 18 år gammel 


Din hund

Der stilles vigtige krav til de hunde, vi optager – derfor kommer de igennem en grundig undersøgelse hos både dyrlæge og adfærdssagkyndig til sessionen. Vi undersøger, om der er fysiske tilstande, der kan blive problematiske eller muligvis smertefulde for din hund, enten nu eller senere. Og vi danner os et indtryk af dens temperament og robusthed. Hunden skal som udgangspunkt have et godt temperament, en imødekommende personlighed og den skal være velsocialiseret, så den ikke bliver rystet af nye input og fremmede situationer og omgivelser. 

Din hund skal være lydig, fordi det er vigtigt, at du kan have kontrol over den, når I er ude på besøg. Vi optager ikke hunde af racer, der er forbudt i Danmark, eller blandinger, hvori disse racer indgår (læs her hvorfor). Desuden skal hunden være over ét år gammel (læs her hvorfor).

Din hund skal følge et vaccinationsprogram, der dækker hundesyge, parvovirus, smitsom leverbetændelse og parainfluenza (kennelhostevirus). Vaccinationerne skal være gyldige. Din hund skal også undersøges regelmæssigt (én gang årligt) hos din egen dyrlæge. Du skal selv afholde udgifterne til vaccinationer og sundhedsundersøgelse. Læs mere om vores vaccinationskrav.

Din hund skal være dækket af den lovpligtige ansvarsforsikring. Det er frivilligt, om en sygeforsikring tilvælges.

Din hund må ikke fodres med nogen form for råt kød, mens den er besøgshund. Det skyldes, at hunde, der får råt kød, kan risikere at overføre sygdomsfremkaldende bakterier til mennesker, og hvis det sker for en person med svækket immunsystem som følge af sygdom, alder, dårlig ernæringsstand eller lignende, så kan vedkommende ikke alene nemmere blive syg – sygdommen kan også udarte sig meget alvorligt. Den risiko ønsker TrygFonden ikke at tage. Læs mere om vores politik om fodring med råt kød.

Dig

TrygFonden Besøgshunde arbejder med betegnelsen ekvipage, som dækker dig og din hund under ét. Det er, fordi vi mener, at du er af lige så stor betydning som din hund under et besøg. Derfor lægger vi i høj grad vægt på at tale med og afstemme forventninger med dig ved sessionen, inden I kan blive optaget i korpset. 

Det er dig, der ”står for” besøget, og dig, der skal kunne gøre din hund tilgængelig for mange forskellige grupper af beboere. De kan være udfordrede af deres tilstand, for eksempel på grund af en demenssygdom eller grundet kroniske smerter. Nogle kan være svære at forholde sig til, fordi de reagerer helt anderledes, end man normalt forventer. Samtidigt kan det være svært at være tæt på handicap og lidelser og muligvis død.

Midt i dette er dit fornemste ansvar selvfølgelig stadig ansvaret for din hund. Det er meget vigtigt at vide, hvordan den bruges bedst muligt. Og det er vigtigt at kende tegnene på træthed. Kig fx i vores folder Guide til glade hunde.

Besøgene er en frivillig indsats og foregår på eget ansvar. TrygFonden Besøgshunde formidler eller betaler ikke forsikringsdækning for besøgshundeekvipagerne. Vi har heller ikke mulighed for at vurdere eller dække udgifter til enkeltstående sager. Du kan læse mere på siden om Forsikring.

Hvis du har lyst til at tilmelde dig med din hund kan du klikke på "Tilmeld" i øverste højre hjørne eller lige her.


Dyrlæge Pia Ammitzbøll Andersen fortæller her om, hvad du skal kigge efter hos din hund, hvis du overvejer, om den skal være besøgshund.